Svetska klasa na domaćem meniju

13:38 30. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Vinarija Imperator na Fruškoj gori jedina u Srbiji poseduje jedinstveni Demeter sertifikat za grožđe i vino.

Organskim pristupom u vinogradu i podrumu, vinarija u svojim vinima čini jedinstven zaokret ka organskoj proizvodnji pružajući potrošačima kroz svoja vina poseban doživljaj.

Na nekadašnjem ostrvu Panonskog mora, Fruškoj gori, biodinamičkim procesom proizvodnje, grožđe se pretvara u vino jedinstvenog ukusa i najboljeg kvaliteta.

Puni smisao svako vino doživljava tek kada je upareno uz kvalitetno i pažljivo kreirano jelo, i upravo zbog toga restoran FiG, koji u svojoj ponudi ima  Imperator i Salaxia vina, koristi samo lokalne sastojke i to isključivo u skladu sa godišnjim dobima.

Svako vino u ovoj vinariji kreirano je sa puno pažnje  tako da se po mirisu i prvom gutljaju oseti jedinstven buke kao kombinacija karakteristika sorte, podneblja i dragocenog vremena koje je vino sazrevalo u boci.

Imperator vinarija u svakoj čaši dokazuje svoju beskompromisnu posvećenost kvalitetu i biodinamičkim praksama, počevši od laganih i lepršavih belih vina, preko onih strukturnih od rajnskog rizlinga i traminca do kompleksnih, ali zaista elegantnih crvenih, pa sve do penušavih, roze i vina iz botritisovane kasne berbe.

Vinarija Imperator i restoran Fig ne samo da mogu da se porede sa svetskim vinarijama i restoranima ovog tipa, već vešto postavljaju standarde u oblasti gastronomije, koristeći sve najbolje što naša zemlja može da pruži. (kraj) dep/dj

Share: