Novi spot za singl „Osmeh“

15:38 15. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Danas je na Dorćol Platzu održana promocija spota za pesmu „Osmeh“ benda E-play. Uz prisustvo velikog broja kolega, prijatelja i novinara, bend je predstavio svoj novi muzički i vizuelni izraz i najavio šesti studijski album.

Pesma je snimljena u novosadskom studiju Road, a produkciju je radio Dejan Lalić.

Ovaj spot, koji nosi potpis Vuka Protića, predstavlja sedmi zajednički projekat između grupe E-play i ovog talentovanog režisera. Spot je snimljen na nekoliko neobičnih lokacija, uključujući terasu kluba Sinnermen, monumentalni spomenik na Kosmaju i spomenički kompleks na Kadinjači.

U „Osmehu“, E-play nas vodi kroz jednu ljubavnu priču koja je vizuelno upotpunjena simbolima socijalizma kasnih četrdesetih i početka pedesetih godina prošlog veka. Inspiracija za estetiku spota došla je iz vremena socijalističke Jugoslavije, što je dočarano kroz crvene košulje, crne kravate i ostale karakteristične elemente tog perioda.

Maja Cvetković, frontmenka benda, ističe: „Hteli smo da damo paralelu između vizualne kulture socijalizma i današnjice. Nadam se da smo u tome uspeli. Neki od simbola tog vremena su predstavljeni u ovom vizualnom radu koji je napravio Vuk Protić, a koji prati jednu ljubavnu tematiku naše nove pesme. Sve je moralo da bude u crvenoj boji socijalističke Jugoslavije, pa smo zato bili inspirisani nekadašnjim autfitom grupe Kraftwerk. Radujem se što smo konačno uneli vedrije boje u našu uniformu. Mislim da smo sa ovom pesmom otišli još jedan korak dalje u našem muzičkom izrazu“.

„Osmeh“ će se naći na šestom po redu albumu grupe E-play. Ovaj singl predstavlja ne samo muzički, već i estetski iskorak za bend, te vas pozivamo da pogledate spot. (kraj) dep/dj

Share: