EU ostaje strateški cilj

18:32 14. 05. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Premijer Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlade Srbije i u novom mandatu, objavila je Vlada posle sastanka.

Vučević je istakao da je pred Srbijom ozbiljan proces čiji je krajni cilj uređena i stabilna država i bolji standard za njene građane, dodajući kako očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja i daljih reformi.

On je naveo da je Srbija kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3, koji je u potpunosti spreman, a da od Evropske unije očekuje pozitivan signal za njegovo otvaranje.

''Naš cilj je nastavak dalje modernizacije zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, pre svega, u oblasti vladavine prava'', poručio je Vučević.

On je zahvalio evropskom komesaru na podršci Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i naglasio da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, za koje je Srbija u potpunosti spremna.

Varhelji je ocenio da je Srbija napredovala u pogledu reforme pravosuđa i medijskih zakona, a da je pred novom vladom važan zadatak daljih strukturalnih reformi.

On očekuje napredak Srbije na polju evropskih integracija u narednih pet godina, do kada će trajati mandat novoj Evropskoj komisiji. (kraj) vip/sv/mk

Share: