Kon: Vanredna situacija

12:35 18. 10. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - U Hrvatskoj vidimo i gledamo ono što i nas očekuje i ne treba da mislimo da smo nešto posebno u Evropi i u svetu i da će da nas mimioiđe, izjavio je danas član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon i upozorio da se Beograd i Srbija već sada nalazi u "kranje nestbilnoj situaciji".

On je u jutarnjem programu TV Prva, komentarišući epidemiološke podatke iz Hrvatske o više od hiljadu novozaraženih dnevno, naveo da je Srbija prošla kroz drugi talas korona virusa "koji se sada doživljava u Evropi", ocenivši da smo "nekako anestezirani, umesto da smo pametniji" i da ne shvatamo pretnje od širenja korona virusa.

"I dalje se nešto priča 'stabilno je'. Kakvi stabilno - mi se nalazimo u krajnje nesigurnoj i pretećoj situaciji", upzorio je Kon.

On je, konstatujući da je Beograd već sada u nepovoljnim epidemiološkim okolnostima, najavio mogućnost da već krajem sledeće nedelje prestonica Srbije bude u vanrednoj stuaciji.

Izrazio je "veliku zabrinutost" zbog nepoštovanja mera, pre svega izbegavanja da se nose zaštitne maske, navodeći da oko 50 do 60 posto ljudi poštuje tu meru. (kraj) vip/dpv

Share: