Ne Novom Sadu na vodi

20:13 18. 10. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Novi Sad - Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić" saopštio je danas da nevladine organizacije, političke stranke i ugledne javne ličnosti sutra zvanično počinju akciju usmerenu protiv. za Novi Sad i Novosađane, višestruko štetnog projekta "Novi Sad na vodi".

Zvanični početak akcije podrazumeva skupljanje potpisa građana protiv "Novog Sada na vodi" i deljenje lista "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!"

Akcija će početi u ponedeljak, 19. oktobra, na štandovima na početku Zmaj Jovine ulice (prostor između katedrale i Tanurdžićeve palate), u 12 časova, a novinarima i drugim prisutnima obratiće se nevladini aktivisti i članovi političkih stranaka.

Akcija nosi naziv "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!", a njeni organizatori su nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, VKK "Vasa Stajić", Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice, kao i političke partije Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret.

Projekat koji se kolokvijalno naziva “Novi Sad na vodi” podrazumeva izgradnju ogromnog, predimenzioniranog stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada. Projekat prate brojne neregularnosti.

Učesnici ove kampanje napominju da projekat prate brojne neregularnosti i da će ukoliko se dozvoli da taj kompleks bude izgrađen, to biti velika pobeda političara, tajkuna, građevinara i investitora, a strašan poraz Novog Sada i Novosađana. (kraj) sv/dpv

Share: