U autobus kad se mora

11:25 22. 11. 2020. FoNet/RTS

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavljuje za sutra sednicu Gradskog kriznog štaba, na kojoj će se razgovarati i o organizaciji gradskog prevoza i njegovom usklađivanju sa zaštitnim merama koje su na snazi.

Radojičić je za RTS rekao da u saobraćajnim špicevima saobraća 1 640 autobusa od 6 do 9 sati i od 15 do 18 sati, i da će takav način vožnje biti produžen do 20 časova, kako bi oni koji rade do 18 časova mogli da se prevezu kućama.

Osvrnuo se i na najavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će gradski prevoz biti pojačan da bi bile manje gužve, ali i da, kada se autobus popuni do 50 odsto putnika, neće stajati na stanici, dok se ne smanji gužva.

"U ponedeljak je Gradski krizni štab i važno je da ovu meru uskladimo s bezbednošću u gradskom saobraćaju, tako da moramo uskladiti spovodljivost kriznih mera", objasnio je Radojičić.

Poručuje da je za sada najvažnije da se svi pridržavaju zaštitnih mera, da što u većem broju rade od kuće i da se voze gradskim prevozom samo kad se mora. (kraj) zvs/mr/nm

Share: