Zbogom, Đole

19:22 22. 02. 2021. FoNet | Milica Rilak

NOVI SAD - Hiljade Novosađana okupilo se na Keju žrtava racije da bi se oprostilo od Đorđa Balaševića. Program “Noć kada je Đole preplivao Dunav” počeo je u 19 časova, tako što je na zidine Petrovaradinske tvrđave projektovan njegov lik.

Program posvećen Balaševiću, koji je direktno prenosio RTV, građani su pratili s Keja žrtava racije, ali i s Mosta slobode, dok Dunavom između Keja i Petrovaradina plove osvetljeni čamci. 

Solažu na saksofonu iz jednog čamca izveo je mladi član orkestra Srpskog narodnog pozorišta Nikola Macura, a u isto vreme pušteno je stotinak lampiona. Hor opere Srpskog narodnog pozorišta i solistkinja Verica Pejić otpevali su “Slovensku”, što je ujedno bio jedan od njihova dva nastupa uživo tokom programa.

“Regrutska”, “Život je more”, “Ćaletova pesma”,“Stari laloški vals”, “Svirajte mi ‘Jesen stiže dunjo moja’”, “Oprosti mi, Katrin”... pevao je Balašević poslednji put. Program je završen horskim izvođenjem pesme “Odlazi cirkus”.

Đorđe Balašević preminuo je u petak, 19. februara, a sahranjen je dva dana kasnije na Gradskom groblju u Novom Sadu. (kraj) mr/nm

Share: