Ne sme se ponoviti

18:56 02. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Nepoštovanje procedure vakcinacije verovatno je dovelo do toga da Slađan Antić iz Vranja greškom bude vakcinisan Fajzerovom vakcinom protiv kovida i revakcinisan Sinofarmovom, ocenio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, naglasivši da to ne sme da se ponovi.

Po njegovim rečima, desilo se nešto što se ne bi moglo dogoditi da su poštovane procedure.

"Najvažnije je da tom pacijentu kod koga je došlo do davanja druge vakcine, a ne one koje je trebalo da primi kao drugu dozu, zdravstveno stanje pod kontrolom i sigurno je da ćemo i dalje pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim građaninom Vranja dešava", rekao je Tiodorović. 

Ukazao je na ogromnu preopterećenost ljudi koji sprovode vakcinaciju i veoma veliki odziv stanovništva.

Tako nešto se ne sme ponoviti, procedura je poznata, procedura je jasna i ona se mora sprovoditi do kraja. Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza - koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz dostupnih dokumenata, izjavio je član Kriznog štaba.

Antić je 1. marta izjavio za N1 da je prvu dozu vakcine Fajzer primio 28. januara u Domu zdravlja u Vranju, gde je dobio karton u kojem je pisalo koju je vakcinu primio i kad da dođe na revakcinaciju, a da je 18. februara revakcinisan kineskom vakcinom Sinofarm.

Zbog određenih tegoba pružena mu je medicinska pomoć, a 2. marta Antiću se javio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, rekao da će sankcionisati odgovorne i na dnevnom nivou biti u toku sa Antićevim zdravstvenim stanjem. (kraj) dep

Share: