Digitalno opismenjavanje

22:44 23. 10. 2021. FoNet | Velimir Ilić

SUBOTICA - Karavan "Digitalna ekspedicija", pokrenut na inicijativu kabineta predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, posetio je danas svoju desetu stanicu – Suboticu, gde su se građani upoznali sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, saopteno je večeras.

Događaju je prisustvovala Biljana Barošević, pomoćnica ministarke, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koja je izjavila da je Srbija ostvarila napredak u mnogim oblastima, među kojima je i digitalizacija.

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je, prepoznajući značaj digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti, podržalo inicijativu premijerke Ane Brnabić i uzelo učešće u realizaciji ovog projekta značajnog za sve građane Srbije. Cilj Ministarstva, u skladu sa kampanjom 'Srbija bez barijera', je da obezbedi jednake uslove za sve građane i život bez barijera, čemu svakako doprinose inovativne aktivnosti, kao što je karavan 'Digitalna ekspedicija'", izjavila je Barošević. (kraj) vip/dpv

Share: