Sbija nije na prodaju

20:19 24. 11. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Srbija nije kolonija, ne interesuju nas ničiji interesi, osim interesa Srbije i njenih građana, rečeno je večeras na protestu protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji, a ako predsednik Srbije potpiše ta dva zakona najavljuje se i blokada autoputeva u zemlji.

Veliki broj ljudi okupio se u Ulici kralja Milana, koja je zatvorena za saobraćaj, a predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović izjavio je da će aktivisti na sat vremena blokirati autoputeve ukoliko predsednik države Aleksandar Vučić potpiše ta dva zakona. 

Ako ih Vučić potpiše, blokiraćemo puteve i tražićemo da čitava Srbija stane, da bi Srbija krenula napred, najpre mora da stane, rekao je Manojlović i povikao: "Ne damo Srbiju".

Srbija nije kolonija, nije afričko pleme i ne interesuju nas kompanije, američke, ruske, kineske, EU, uvek ćemo voditi prvo računa o interesima Srbije i svih njenih građana, rekao je Manojlović i naglasio da se u Skupštini Srbije usvajaju dva zakona koja su pravljena za kompaniju Rio Tinto. (kraj) is/ivt/dpv

Share: