Jeftina propaganda

08:43 11. 01. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu (CLS) ocenio je danas da je najava otvaranja nove autobuske stanice u Beogradu uoči izbora jeftina propaganda, jer u Bloku 42 nema ni u obrisima stanične zgrade, pa će putnici biti prinuđeni da koriste takozvani aneks, u kome će se nalaziti privremeni šalter-pult sa samo desetak mesta za službenike.

Ni železnička stanica na tom mestu nije dorađena, kako bi dve stanice činile jedinstveni transportni kompleks i čvorište. Peroni nisu u potpunosti pokriveni, nema dovoljno liftova niti stepenica. Na lokaciji inače neće biti za sada ni ambulante niti policijskog odeljenja, navodi CLS u saopštenju.

Kako ističe ta organizacija, Beogradu su potrebne tri velike autobuske stanice, bolja veza novog i starog dela grada, ali i reprezentativna glavna stanična zgrada sa određenom arhitektonskom vrednošću, koja ukazuje da se tu nalazi centar kretanja, jer "ovako klizimo u još jedan nedovršen i devalviran projekat, koji će kao i glavna železnička stanica Prokop ostati čardak ni na nebu ni na zemlji". (kraj) vbr/dal/dj

Share: