Trubači i vatromet

01:55 14. 01. 2022. FoNet | Desk

KOSOVSKA MITROVICA - Doček pravoslavne Nove godine na glavnom gradskom trgu u Kosovskoj Mitrovici protekao je uz trubače i himnu Srbije "Bože pravde", a u ponoć je iznad tvrdjave Zvečan priređen vatromet, kao i u Gračanici gde poštovanje epidemioloških mera kontrolišu lokalna samouprava i policija, javio je portal Kosovo onlajn.

U Kosovskoj Mitrovici koncert su održali specijalni gosti Slobodan Radanović, Trubački orkestar Big Bend i Dejan Petrović, kao i Dj i Zvezde Dankosa. 

Koncert je završen nešto pre 23 časa, a u ponoć je iznad tvrdjave Zvečan priređen vatromet koji se mogao videti iznad celog grada i Zvečana, navodi portal. 

Na početku dočeka duž šetališta je razvijena srpska trobojka duga 250 metara. 

Ispred zgrade opštine Gračanica doček je počeo u juče u 16 časova, pekli su se prasići i vo na ražnju, kuvala rakija i vino, a uz muzički program priređen je i vatromet. 

Okupilo se više od 200 ljudi kojima hladnoća ne smeta, a kako Kosovo onlajn saznaje, posetilaca ima iz svih sela opštine Gračanica, iako je otkazan organizovan prevoz. 

Doček je organizovan u restoranima i kafićima.

Kako je ranije najavljivano iz opštine Gračanica, proveru poštovanja epidemiološkoh mera na terenu obavljaju inspekcijski organi ove lokalne samouprave u saradnji sa policijom. (kraj) dep/dpv

Share: