Šetnja za Olivera

13:29 16. 01. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - "Šetnja za Olivera", kojom se obeležava godišnjica ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, završena je posle šetnje centrom Beograda, od Andrićevog venca do Hrama Svetog Save, gde su zapaljene sveće.

U protestu su učestvovali predstavnici i funkcioneri različitih opozicionih političkih stranaka i pokreta, a početak događaja megafonom je ometao Simo Spasić iz Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih s Kosova, koga su učesnici gađali grudvama, dok je on uzvikivao: "Demokrate, zašto je ubijen Đinđić".

Na trasi kretanja povorke saobraćaj je bio zaustavljan, incidenata nije bilo, a prisutan je bio veliki broj policajaca u civilu.

 

Ivanovićev bratanac, advokat Aleksandar Ivanović, ocenio je da postoji opstrukcija u istrazi ubistva, a da se u Beogradu ne vodi istraga, već samo drže konferencije za medije na kojima se daju izjave, a nema nikakvih rezultata, i plus se unosi konfuzija. On je podsetio i da za četiri godine niko od članova Ivanovićeve porodice nije dobio priliku da se pojavi na Javnom servisu i govori o celom slučaju. (kraj) dar/dal/nm

Share: