Veće zarade u Gorenju

11:22 23. 07. 2020. FoNet

VALJEVO - Sporazumom koji su potpisali predstavnikci reprezentativnih sindikata SSMS i ASNS i menadžment Gorenja, za radnike valjevske fabrike predviđeno je povećanje zarada, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda.

“U ovom izazovnom periodu ohrabruje nas povećanje tražnje za rashladnim uređajima koje ovde u Valjevu proizvodimo za celu Evropu. Naročito je značajna potražnja iz zemalja EU i Rusije za najnovijom generacijom frižidera, koju smo počeli da proizvodimo u martu", istakao je direktor fabrike Gorenje u Valjevu, Dejan Milutinović.

Sada nam je više nego ikada u fokusu efikasnost poslovanja, veća prodaja, ali i smanjivanje troškova, istakao je Milutinović i predočio da je "za dobar rad fabrike, osim posvećenih zaposlenih, važan i konstruktivan dijalog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata“.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući većoj produktivnosti i unapređenju procesa proizvodnje, biće izvodljivo i ostvarenje ušteda proizvodnji u odnosu na isti period prošle godine, za šta će svim zaposlenima biti isplaćivani dodatni mesečni bonusi.

Zaposlenima će, takođe, biti isplaćivana stimulacija za rad tokom meseci u kojima se beleže povišene temperature u pogonima, julu i avgustu, najavio je Milutinović.

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok će prvi bonusi biti isplaćeni 15. 7. za ostvarene rezultate tokom juna .(kraj) def

 
Share: