Mihajlović traži strategiju

19:14 20. 11. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se danas sa Đan Simingom, generalnim direktorom kompanije „Serbia Ziđin koper“, većinskim vlasnikom RTB Bor, i poručila da se od investitora očekuje da definišu strategiju razvoja obe kompanije, saopštilo je danas Ministarstvo.

Mihajlović je istakla kako je reč o jednoj od najvažnijih investicija u zemlji i naglasila da je Ministarstvo otvoreno da bude podrška "24 sata, sedam dana u nedelji".

"Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u 'Ziđin koper' i u 'Ziđin majning' za nas od izuzetnog značaja. Tu smo da podržimo tekuće projekte i vaše investicije i planove za zaštitu životne sredine, želimo da se projekti sprovode brže i efikasnije, jer svima nam je stalo do toga da imamo što više uspeha i da napravimo dobre rezultate", naglasila je Mihajlović.

Ističući partnerstvo u tom poslu Mihajlović je izatrražila da se radi "brže i efikasnije", navodeći da je to i u interesu države i u interesu kompanije.

Đan Siming je zahvalio na podršci Vlade i Ministarstva na projektima koje kompanija realizuje u Srbiji i rekao da kompanija "Ziđin koper" planira da investira u Srbiju 1,26 milijardi dolara, dok su ukupne planirane investicije te i kompanije "Zijin majning" veće od tri milijarde dolara. (kraj) vip/dpv

Share: