Isplate od 6. maja

14:52 03. 05. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će penzioneri prvi dobiti pomoć - 6. maja, a kasnije tokom meseca i ostali građani.

"Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali i rezultate uspeha srpske države", naveo je Vučić u video-snimku koji je objavio na Instagramu.

On je rekao da će 6. maja biti isplaćeno 30 evra svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i ljudima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija. Vučić je dodao da će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto minimalca preduzetnicima - malim, srednjim i velikim preduzećima - a da 12. maja počinje isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

"Već 20. maja krećemo s isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 evra za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom idemo s drugom tranšom od 600 evra za naše auto-prevoznike", najavio je Vučić (kraj) vbr/nm

Share: