Iskorak ka budućnosti

17:17 22. 09. 2021. FoNet | Desk

Novi Sad - U Novom Sadu će 28. i 29.septembra biti održan XIV Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama, na kojem će biti dodeljena tradicionalna priznanja za najuspešnije projekte u oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi “TOP ENERGY 2021”.

Pod nazivom "Energetika Srbije - postpandemijski iskorak ka budućnosti", Forum organizuju Institut za evropske poslove INEA iz Dizeldorfa i novosadski Fakultet tehničkih nauka, uz koorganizaciju Privredne komore Vojvodine, kompanije BK Tesla i Udruženja termičara Srbije i pokroviteljstvo Skupštine AP Vojvodine.

Na Forumu će učestvovati više od 200 domaćih učesnika i osam predstavnika zemalja iz regiona i Evropske unije.

Kako je saopšteno, oni će razgovarati o evropskoj viziji energetske budućnosti do 2050.godine, novim poslovnim projektima, integraciji regionalnih potencijala, kao i jačanju međusobnih odnosa i energetske bezbednosti Srbije i zemalja Jugoistočne Evrope u postpandemijskom periodu.

Uz prezentaciju naučnih i stručnih radova, najavljena su izlaganja predstavnika državnih institucija Srbije, najuspešnijih kompanija, naučnih i istraživačkih institucija iz oblasti energetike, informacionih tehnologija i visokotehnoloških firmi, međunarodnih organizacija i diplomatskog kora. (kraj) def

Share: