EPS će se zadužiti milijardu

21:12 30. 06. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je realno da se Elektroprivreda Srbije zaduži dodatnih milijardu evra da bi moglo nesmetano da funkcioniše i dodala da je ta kompanija u 2022. godinu ušla sa velikim gubitkom.

Energetska kriza traži da je rešavamo, a to znači da imamo dovoljno novca, što imamo. Nažalost, platili smo više od 700 miliona evra za uvoz električne energije, uglja i mazuta od trenutka kada je EPS imao kolaps u decembru, rekla je Mihajlović gostujući na televiziji Insajder.

Mihajlović je naglasila da će predstojeća zima za Srbiju biti teška, ali je istakla da se radi na obezbeđivanju energetskog sektora i da je nabavljeno dovoljno energenata za najmanje 60 dana.

Komentarišući zahteve da Srbija uvede sankcije Rusiji, kazala je da je "svima jasno“ da ćemo morati drugačije da pristupimo odnosu s tom zemljom.

Srbija sa novom Vladom mora da se odluči na neke druge načine, odnosno da pokaže drugačiji stav u odnosima s Rusijom, ocenila je ona. (Kraj) is/bdr

Share: