Svet

Srbija

Reels

Na štetu prirode i ptica

Parkovi i izgled gradova menjaju se na štetu prirode i na štetu prica, izjavila je za FoNet predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.
Vidi sve
Vrabaca sve manje
Vrabaca sve manje
Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je FoNetu predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.
/
Politika, službe i mediji
Politika, službe i mediji
Sprega vlasti, kriminala i bezbednosno informativnih agencija utiče na kreiranje medijske scene, izjavio je FoNetu direktor istraživanja Beogradskog centra za brzbednosnu politiku Predrag Petrović, koji smatra da bi mediji taj uticaj mogli da smanje odgovornim izveštavanjem.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 18. do 24 marta 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Bitna je šansa
Bitna je šansa
Podrška deci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima u Srbiji ne postoji, rekla je FoNetu Vanjuška Stamenović iz Udruženja “Best Buddies Srbija" i ukazala da su roditelji prepušteni sami sebi i savetima drugih koji su kroz slične situacije već prošli.
/