Priča o pevaču-boemu

10:11 06. 08. 2020. FoNet

Beograd - Krajem jula počela je realizacija igranog filma „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca (reditelj filma „Pored puta“), a set je 5. avgusta posetila delegacija Filmskog centra Srbije predvođena direktorom Gordanom Matićem.

Snimanje filma počelo je u hotelu „Avala“ na planini Avala koji je „glumio“ legendarni beogradski hotel „Bristol“ iz 70-ih godina prošlog veka, scenom u kojoj su kadar podelili glavni glumac Milan Marić i Aleksandar Stojković.

Snimanje filma i serije obavlja se uz mere zdravstvene zaštite i preporuke za bezbedno funkcionisanje filmskih produkcija tokom epidemije zarazne bolesti COVID-19. 

U filmu će biti prikazani počeci i vrhunac slave nezaboravnog srpskog pevača Tome Zdravkovića (1938-1971), njegovih ljubavi koje su ga inspirisale za komponovanje nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Osim Tome Zdravkovića, u filmu će se kao likovi pojaviti mnogi poznati umetnici tog vremena: Silvana Aremnulić, Dragan Nikolić, Predrag Živković Tozovac, Lepa Lukić, Bora Todorović, Zoran Radmilović i mnogi drugi. (kraj) def

Tagovi:
Share: