Projekcija ukrajinskih filmova

11:29 13. 08. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Filmovi "Ova kiša će zauvek padati" Aline Horlove, "Bez brige, vrata će se otvoriti" Oksane Karpovič, "Ruže. Film-kabare" Irene Stecenko i "Što dalje to bolje" Gane Iaroševič biće prikazani u okviru pratećeg programa 14. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks, pod anzivom "Fokus Ukrajina", saopštili su danas organizatori.

Kroz četiri tematski i stilski različita filma, koja su režirale mlade autorke, biće dat uvid u aktuelnu produkciju dokumentarnog filma u ukrajinskoj kinematografiji, ističe se u saopštenju.

Taj program se održava u saradnji sa festivalom DocuDays u Kijevu i ambasadom Ukrajine u Beogradu, a najavljen je i dolazak brojnih gostiju.

Tokom ovogodišnjeg Beldoksa biće prikazano 100 filmova u ustaljenim festivalskim programima: Međunarodni takmičarski program, Srpski takmičarski program, Vatromet, Meteori, Povetarac, Naslovna strana, Udarni termin, Pejzaž i drugim.

U istim terminima biće održan i Beldoks Industry uz podršku EU kroz program Kreativna Evropa i podprogram MEDIA, Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries for Kids & Youth i Beldocs Market.

Slogan ovogodišnjeg Beldoksa je "Reality Check", a festival se održava od 9. do 16. septembra u Beogradu. (kraj) vbr/mr/dj

Share: