Izložba o toleranciji  

14:14 19. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Mladi grafički dizajner Stefan Gajić, art direktor u Direct Media United Solutions, drugi je umetnik iz Srbije, nakon Slavimira Stojanovića, čije je originalno grafičko rešenje na temu tolerancije uvršteno u izložbenu postavku plakata “Tolerenacija”, uz najveća imena svetskog dizajna.

Jedna od trenutno najvećih i najuticajnijih izložbi na svetu uskoro će biti predstavljena u Beogradu.

Izložba je rezultat angažmana svetski priznatog umetnika-aktiviste i grafičkog dizajnera Mirka Ilića, čijem se pozivu na saradnju odazvalo više od 170 umetnika širom sveta.

Gajić iza sebe ima bogato iskustvo, stipendista je prestižne njujorške škole za vizulne umetnosti School of Visual Arts, New York, radio je sa najvećim kompanijama i brendovima, ali i ilustrovao naslovnica magazina.

“Toleranciju kao temu izložbe video sam kao prihvatanje različitosti dve strane i njihovu međusobnu koegzistenciju. A mi smo narod koji želi upravo to - i jednu i drugu stranu. I Evropa i Rusija, i ćirilica i latinica, i Tito i demokratija, i Prajd i porodična šetnja. Međusobno se vučemo na dve strane, niti je loše, niti je dobro, već je prosto tako. Ovo je poziv da prihvatimo jedni druge i pored različitih, često vrlo suprotnih uverenja i stavova”, izjavio je Stefan Gajić.

Veći broj plakata izložen je na otvorenom prostoru sa idejom što veće dostupnosti prolaznicima i svima nemaju običaj da često posećuju galerije. (kraj) dep

Share: