Umro Kenzo

23:28 04. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

PARIZ - Japansko-francuski dizajner Kenzo Takada, osnivač luksuzne kuće Kenzo, preminuo je u 81. godini od posledica infekcije kovid-19.


"S neizmernom tugom brend K-3 izveštava da je izgubio svog proslavljenog direktora. Svetski poznati dizajner Kenzo Tadaka preminuo je 4. oktobra 2020. zbog komplikacija povezanih s koronavirusom", navodi se u saopštenju modnog brenda K-3 koji se razvio iz kuće Kenzo.

Takada je 1970. uzdrmao parisku modnu scenu svojom prvom modnom linijom. On je u rekordnom roku rasprodao komade u svom prvom butiku nazvanom Džangl džep. Njegov dizajn bio je haotična mešavina jakih boja i neusklađenih grafika, koji su nadahnuti njegovim putovanjima oko sveta, piše CNN.

Dizajner je izgradio vodeću modnu kuću u Parizu do 1976. godine, a tokom tri naredne decenije prikupio je brojna priznanja i nagrade za svoj rad. Iza Takada je i carstvo parfema koji nose njegovo ime.

"Kenzo Takada bio je neverovatno kreativan. Genijalno je zamislio novu umetničku i živopisnu priču koja kombinuje Istok i Zapad, njegov rodni Japan i život u Parizu", kaže izvršni direktor Takadine marke K-3 Džonatan Buše Manhajm. (kraj) js/nm

Share: