Ugledati se na Izrael

21:01 31. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Gradske vlasti pokrenule su u Beogradu kampanju imunizacije građana na više od 70 bilborda, na kojima građanima važnost vakcinacije protiv korona virusa sugerišu i poznata lica glumišta Svetislav Bule Goncić, Svetozar Cvetković, Gorica Popović i Tihomir Stanić, a za društveno odgovorne građane najavljeni su popusti za pozorišta i festivale, kao i dva besplatna koncerta.

Bilborde je besplatno postavila kompaniji DPC, saopštio je Beoinfo.

To je deo šire kampanje u kojoj se o važnosti zaštite zdravlja građani informišu na različite načine, a oni koji su vakcinisani i revakcinisani dobiće od gradskih vlasti određen vid zahvalnosti zbog društvene odgovornosti koju su pokazali.

U tom sklopu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je za RTS da revakcinisanim građanima treba omogućiti povratak normalnom životu i najavio od iduće sedmice za tu populaciju popuste za pozorišne karte i za ulaznice na festivale. "Građanima koji su se revakcinisali treba omogućiti da polako počnu da se vraćaju normalnom životu. Pogrešno je mišljenje da se ljudi ovakvim merama dele, jer oni koji su se vakcinisali pokazali su se odgovornim prema sebi, porodici i društvu. Građani koji ne žele da se vakcinišu pristaju da žive pod drugačijim uslovima dok traje pandemija", rekao je Vesić i najavio za jun dva koncerta na Tašmajdanu za revakcinisane građane. 

Ukazao je da je ubrzana vakcinacija prioritet kako bi se stekao kolektivni imunitet i naveo da bi Srbija trebalo da se ugleda na Izrael.

"Ili ćemo se svi vakcinisati ili ćemo se svi zaraziti. Bolje da se vakcinišemo, posebno kada imamo dovoljno doza zahvaljujući predsedniku (Aleksandru) Vučiću. Jedna smo od retkih zemalja koja može da vakciniše svoje stanovništvo, ali i ljude iz regiona", rekao je Vesić. (kraj) dep

Share: