Ples uz QR kod

02:06 01. 04. 2021. FoNet

SIDNEJ - Poslednjeg dana marta završen je celomesečna akcija Sidnejske opere "Every Body Dance Now", serija besplatnih časova plesa i fitnesa na otvorenom, uz poštovanje zdravstvenih smernica i sigurnih kovid-praksi.

Svakog utorka, naime, između 15:30 i 18 sati građani su mogli da provedu 60 minuta učeći mešavinu savremenog, džez, hip-hop i latino plesa. To su "besplatni časovi plesa za svako telo, sposobnost i godine".

Na raspolaganju su još fitnes i joga.

Pristup je obezbeđen za invalidska kolica, a u obaveštenju je naznačeno i da ne postoje jezičke barijere. 

Da bi mogla da sprovede ovaj program, opera u Sidneju se registrovala kao "kovid bezbedan biznis".

Za učešće u rekreaciji na svežem vazduhu, posle dugotrajnog karantina, traženo je potpisivanje putem QR koda, a neposredno pre dolaska kod monumentalnog stepeništa obavezna je provera zdravstvenog stanja popunjavanjem elektronskog upitnika na za to određenom vebsajtu. 

Povratak kretanju potpomogao je tim iskusnih instruktora pilatesa i raznih fitnes disciplina, kao i joge.Mlađi od 18 godina mogli su da učestvuju uz pratioca ili pisani pristanak odrasle osobe koja se o njima stara. 

Opera je upozorila da je zabranjen dolazak ljudi koji su u poslednjih 14 dana posetili neku od identifikovanih Kovid-19 lokacija.

Njima, kao i osobama koje imaju nalog za samoizolaciju, zabranjeno je da pristupe programu "Aktiviraj se u kući". Ovaj program sastoji se od časova u trajanju između 45 i 75 minuta i - za razliku od besplatne škole plesa, joge i fitnesa - po času se plaća 25 dolara. (kraj) dep

 

Share: