Beogradska škola stanovanja

20:51 20. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Šesnaesto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA biće održano od 22. aprila do 20. maja u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda, a organizatori u saopštenju najavljuju da je u fokusu ovogodišnjeg programa "Beogradska škola stanovanja".

U okviru BINA biće organizovane izložbe "Beogradska škola stanovanja od kraja 1950. do sredine 1980.- kompleksnost ideja" i vizuelni podsetnik "Naselje Cerak vinogradi - kulturno dobro Republike Srbije", a obe će biti deo programa otvaranja manifestacije 22. aprila, u Likovnoj galeriji i Beoizlogu Kulturnog centra Beograda.

Beogradska škola stanovanja je, kako su objasnili organizatori, koncept koji obuhvata brojne podteme, od urbanističkih rešenja, preko javnih prostora i zelenih površina do organizacije stana.Članica autorskog tima BINA Danica Jovović Prodanović najavila je da će izložba posvećena Beogradskoj školi stanovanja biti produžena do 3. juna.

"Na izložbi će biti i prateći televizijski i filmski program, kao i tri televizijske emisije koje govore o iskustvima života i izgradnje na Novom Beogradu", rekla je Jovović Prodanović. (kraj) is/mr/dpv

Share: