Spokojan

16:33 16. 01. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Nakon što je prošle godine pesmom "Moli za nas" i "Pjesmom za kraj" privukao pažnju publike i kritke, talentovani mladi pevač Marko Bošnjak predstavlja "Spokojan" - pesmu i video spot koji ostavljaju bez daha i munjevito ga penje u trending zonu.

Pesma "Spokojan" sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji saradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom):

"Pesma me na prvu osvojila i cenim Vlahin pristup u kojem “sluša” moju životnu priču i pretače je u muziku. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama te se radujem što ću videti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pesme za sebe.", rekao je Marko.

Raskošnu pesmu prati jednako raskošan spot koji je sniman na lokacijama u okolini Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno jer je reč o njegovom rodnom kraju:

"Oduvek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz muziku i umetnički izražaj sa sobom trajno povezati i promovisati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za  predivne filmske kadrove koji će dodatno podići pesmu i dati joj novu dimenziju.

Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan, te sam jako ponosan na ceo tim koji je odradio vrhunski posao.", otkrio je.

Ovaj, za Marka dosada najintimniji spot, režirala je Vedrana Vukojević koja je inspiraciju pronašla u bezvremenskom klasiku "Orkanski visovi"  Emily Brontë: "Neposredno pre nego što sam dobila poziv od Vlahe za Markov spot sam završila sa čitanjem "Orkanskih visova", književnice Emili Bronte, sad sa velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija detinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bega u prirodu i ljubavi. Spot za pesmu "Spokojan" je u svakom smislu poseban i za mene kao rediteljku značajan.

Tokom trajanja priprema i samog snimanja se konstantno osećala Markova ambivalentnost povodom snimanja na Ramskom jezeru. Za njega je to bilo jako intenzivno i emotivno, značilo je povratak na mesto gde je sve počelo i potpunu ogoljenost. Marko se herojski poneo i dokazao da i u ledenoj vodi zna da peva. Zahvalna sam producentu Vlahu Arbuliću, Marku i celoj ekipi na potpunom poverenju i slobodi, režija teško funkcioniše bez toga, jer dolazi do blokade u kreativnosti i celokupnoj viziji.", ispričala je Vedrana. (kraj) bdr

Share: