Samit Srbija - UAE

17:56 31. 07. 2020. FoNet | Zoran Pavić

Beograd - Blokčejn (blockchain) video samit Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) biće održan u oktobru sa ciljem povezivanja i unapređenja saradnje firmi u inovativnim i brzorastućim tehnologijama, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Skup, na kome će učestvovati veliki broj predstavnika kompanija i eksperata iz naše zemlje, UAE i Indije, biće organizovan uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Privredne komore Dubaija, najavio je Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u UAE.

“Izuzetno je priznanje da partneri iz Privredne komore Dubaija prepoznaju nameru Srbije da se pozicionira kao lider u razvoju blokčejn tehnologije u regionu i Evropi. Ujedinjeni Arapski Emirati jedna su od najinovativnijih ekonomija sveta, sa izuzetno širokim spektrom primene blokčejn tehnologija u raznim sferama života i poslovanja. Uz uključivanje Indije, kao jednog od globalnih lidera u domenu IT industrije, ovaj virtuelni samit otvoriće priliku za poslovno povezivanje kompanija Srbije, UAE i Indije“, rekao je Selaković. (kraj) zp

Share: