Tepić: Pljačka Telekoma

13:45 05. 08. 2020. FoNet | Davor Lukač

Beograd - Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužija je danas rukovodstvo Telekoma Srbije da po "partijsko-bratijskom sistemu" sprovodi jednu od možda najvećih pljački u zemlji i da lažira podatke o navodno dobrom poslovanju, ponašajući se "kao pijani milioneri".

Iz raspoloživih podataka se saznalo da uprava Telekoma laže kad kaže da je vrednost kompanije četiri milijarde evra, zato što je partijska i bratijska uprava "pojela" kompaniju koja sada ne vredi nijedan evro, rekla je Tepić novinarima, u skoro polučasovnoj izjavi ispred zgrade Telekoma.

Ona je istakla da je laž rukovodstva Telekoma da nisu u obavezi da daju javosti izveštaj o svom poslovanju, jer su akcionarsko društvo, pošto su i građani vlasnici tog javnog preduzeća. Tepić je zato zatražila da se "pod hitno" formira nezavisna stručna komisija koja bi obavila nadzor nad poslovanjem Telekoma, kao i da se Državna revizorska institucija javno oglasi o rezultatima rada i bilansima tog javnog preduzeća. (kraj) is/dal

 
Share: