Još 18 miliona protiv krize

16:47 10. 09. 2020. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Zaključak kojim će biti omogućeno da se 18 miliona evra neutrošenenih sredstava namenjenih budžetskoj podršci u oblasti reforme javne uprave preusmere za prevazilaženje socio-ekonomskih posledica krize izazvane pandemijom kovid – 19, saopštila je Vlada.

Reč je o Zaključku o usvajanju teksta Amandmana 2 na finansijski sporazum između Evropske komisije i Srbije za Godišnji akcioni IPA program za Republiku Srbiju za 2015. godinu.

Finansijskim sredstvima, čija se isplata očekuje 2021. godine, Vlada će raspolagati shodno potrebama i merama predviđenim za društveno ekonomski oporavak zemlje usled posledica pandemije.

Članovi vlade usvojili su izmenjenu Uredbu o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovnih junadi u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovid – 19

Ovom Uredbom obezbeđena su sredstva u iznosu od 236 miliona dinara za otkup tržišnih viškova tovne junadi.

Pravo na finansijsku podršku imaju otkupljivači koji tovnu junad otkupljuju od poljoprivrednih proizvođača upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Predložen je otkup junadi minimalne težine 500 kilograma po grlu, a zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do 5. novembra. (kraj) bdb

Share: