Protiv interesa Srbije

12:39 13. 09. 2020. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Potpredsednik Dveri Ivan Kostić ocenjuje da su svi sporazumi koje je potpisao Aleksandar Vučić od, kako kaže, antiustavnog briselskog i vašingtonskog sporazuma, kao i projekat mini Šengena, "projekti koji imaju za cilj ekonomsko jačanje Albanije i lažne države Kosovo, a na štetu srpskih nacionalnih interesa".

Potpredsednik Dveri smatra da će se otvaranjem arhiva Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore napokon saznati geneza odnosa sadašnjih vlasti u Beogradu, Podgorici i Tirani, kao i "prava istina o poslovnim vezama Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića".

"Osnovni razlog negativne kampanje zvaničnog Beograda kroz svoje režimske medije ovih dana prema liderima Crkve i opozicije u Crnoj Gori leži u bojazni Aleksandra Vučića da će Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, na čelu s mitropolitom Amfilohijem, i prosrpska opozicija u Crnoj Gori, u jednom momentu imati - negativno po njega, ogroman uticaj na celokupni srpski korpus u regionu, kada se on bude spremao da potpiše sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", ocenjuje Ivan Kostić.

On ocenjuje da je zato, posle odlaska Đukanovića s vlasti, ugrožena i Vučićeva politička budućnost, jer se vrlo lako može desiti da nova vlast u Crnoj Gori, posle otvaranja svojih državnih arhiva, više ne bude imala idealistički odnos prema vlasti u Beogradu "zbog ogromnog broja povezanih kriminalnih afera na relaciji Beograd - Podgorica - Tirana". (kraj) vip/bdb/nm

 

Share: