SNS: Ubrzaćemo reforme

19:24 28. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Vlada Srbije će dodatno ubrzati tempo reformskog procesa, posebno u ključnim oblastima kao što su vladavina prava, reforma pravosuđa i borba protiv korupcije, najavila je danas internacionalni sekretar Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Joksimović je učestvovala na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP), koja je održana putem videokonferencije, i predstavnike sestrinskih partija obavestila da je SNS na nedavno održanim parlamentarnim izborima uverljivo pobedila i dobila značajno poverenje građana Srbije, te da se uskoro očekuje formiranje nove Vlade.

Učesnici Političke skupštine EPP su čestitali SNS odličan rezultat na redovnim parlamentarnim izborima, navodi se u saopštenju SNS.

Joskimović je istakla da je posle dužeg zastoja nastavljen dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom i na tehničkom nivou pod pokroviteljstvom njenog specijalnog predstavnika Evropske unije Miroslava Lajčaka.

Očekujemo da će Priština konačno da ispuni ono što je dogovoreno i potpisano pre više od sedam godina, a odnosi se na formiranje Zajednice srpskih opština, rekla je Joksimović, koja je sagovornike obavestila i o sporazumu o ekonomskoj normalizaciji odnosa, koji je potpisan 4. septembra u Vašingtonu.

Joksimović je iznela uverenje da će predstojeći Izveštaj o napretku Evropske komisije (EK) zasnivati na jasnim i dostupnim činjenicama, dodavši da se nada da će nova pregovaračka metodologija omogućiti poboljšanje i ubrzanje procesa.

Ona je obavestila učesnike da je već izvesno vreme relativno stabilna situacija u Srbiji kada je u pitanju Kovid-19 pandemija i da trenutno imamo najpovoljniju situaciju u regionu. (kraj) is/ivt

Share: