Jačanje VS doprinos miru

23:04 18. 10. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Beograd - Snažno jedinstvo u opredeljenju državnog vrha da se nastavi sa procesom jačanja Vojske Srbije radi daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije, doprinosa regionalnoj stabilnosti i miru u svetu, težišni su zadaci Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je na sednici načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uručio ministru Aleksandru Vulinu bajonet u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje Vojske Srbije u proteklom periodu.

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma minstra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva VS u proteklom trogodišnjem periodu i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Posebno je istaknuto, kako se navodi, da je Vojska Srbije, u ovom periodu, opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO iz domaćeg razvoja, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda svojih pripadnika, značajno ojačala svoje kapacitete.

Ocenjeno je da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje. (kraj) sv/dpv

Share: