Očistiti SNS od kriminala

16:14 22. 10. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da SRS "svesrdno podržava najavljeno otvaranje kancelarije predstavništva" ruskog Ministarstva odbrane pri Ministarstvu odbrane Srbije i ocenio kao "načelno veoma dobro" što je predsednik Srbije i lider SNS najavio vanredne izbore za april 2022. godine.

Ono što nije loše, to je činjenica da je Aleksandar Vučić najavio da će vanredni parlamentarni izbori da se održe najdalje zajedno sa predsedničkim izborima, i to najdalje do 3. aprila 2022. godine. To je načelno veoma dobro i to bi bio najbolji izlaz iz sadašnje situacije u koju smo upali, pre svega, krivicom vlasti. Ali, da bi ti izbori bili korektni i regularni, moraju neke stvari u međuvremenu da se urade, poručio je lider SRS na današnjoj konferenciji za štampu.

Komentarišući formiranjem nove vlade Srbije, Šešelj je, kako u saopštenju navodi SRS, rekao da se još ne zna sastav kabineta, ocenivši da je "sklopljena koalicija svih stranaka koje su zastupljene u parlamentu", a da će radikali o vladi definistati stav kad vide kadrovska rešenja.

Šešelj je, povodom najave da će Vladi prioritet biti borba protiv kriminala, rekao da su to "najavljivali i 2012. godine, malo započeli, pa stali".

"Ovoga puta mi ih upozoravamo da borba protiv organizovanog kriminala i mafije mora započeti u njihovim redovima i zato najviše iščekujemo da vidimo kakva će im biti kadrovska rešenja. Ako im se među ministrima opet pojave lica onih za koje znamo da su ogrezli u kriminalu i da podržavaju kriminal, onda ćemo znati i bićemo načisto da nema ništa od prave borbe protiv mafije", rekao je Šešelj, navodeći kako misli na Zoranu Mihajlović i njenog saradnika koji je "nedavno hapšen pa pušten da se brani sa slobode".

"To znači da, ako se opet tu nađe Zlatibor Lončar ili Nebojša Stefanović, znamo odmah na čemu smo. Hoćemo vladu od nekompromitovanih ljudi, a onda ćemo ih posle kritikovati i za konkretne greške kad zasluže, ali u startu da znamo da nisu kompromitovani nijednom krupnom aferom", rekao je Šešelj, naglasivši da njih troje "ne bi smelo da ima mesto u vladi". (kraj) vip/dpv

Share: