Ministarstvo za dijalog - skeč!

13:30 24. 10. 2020. FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da bi glasao za predlog novog zakona o ministarstvima, jer se prvi put formiraju dva ministarstva o kojima su Dveri govore od ulaska u politiku - Ministarstvo za porodicu i demografiju i Ministarstvo za brigu o selu, ali je izrazio sumnju u iskrene namere predlagača.

"Onima koji se za gotovo deceniju na vlasti nisu setili porodice, sela i društvenog dijaloga – teško se može verovati da sada imaju iskrene namere", ocenio je Obradović u pisanoj izjavi.

Nova ministarstva se, smatra Obradović, "ne uvode zato što je vlast shvatila njihov značaj već što su im istraživanja javnog mnjenja pokazala da su im to dve najslabije tačke i da po tom pitanju ništa nisu uradili za devet godina na vlasti".

"Aleksandar Vučić je veliki majstor političkog marketinga i na ovaj način želi da pokrije teme o kojima malo zna, koje mu do sada nisu bile bitne i koje mu ugrožavaju rejting. To je prava istina o motivima za osnivanje tri nova ministarstva. S tim što je Ministarstvo za društveni dijalog najobičnija farsa ravna nekom skeču iz 'Top liste nadrealista'", istako je Obradović. (kraj) vip/dpv

Share: