Rusija odana Srbiji

19:08 09. 12. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Jasno da je u toku sveobuhvatna, negativna politička ofanziva na Rusiju i verovatno je i to bio razlog što je Srbija našla za shodno, čak neophodno da se, na neki način, kritički izjasni o toj jurišničkoj politici i da glasa protiv antiruske rezolucije, ocenio je danas za Sputnjik nekadašnji šef diplomatije Jugoslavije Vladislav Jovanović.

Jovanović je, govoreći o odluci Srbije da na Generalnoj skupštini UN glasa protiv rezolucije koju je predložila Ukrajina na temu "problema militarizacije" Krima, kao i voda Azovskog i Crnog mora, podsetio da je Beograd do sada, bar na javnim mestima, bio neutralan kada je u pitanju Krim, kako Ukrajina ne bi došla u iskušenje da požuri sa priznavanjem Kosova.

Verovatno da je procena sada bila da se mora, na neki način, principijelnije postaviti prema toj harangi koju zapadne zemlje i institucije užurbano vode protiv Rusije. Naime, gde god mogu oni podižu prepreke Rusiji, uvode sankcije i izjašnjavaju se negativno o njoj, ocenio je Jovanović.

Koristi se sve, uključujući i Krim, napomenuo je Jovanović, a tu je i Severni tok, zatim Afrika, a da ne govorimo o Venecueli. (kraj) lj/ivt/dpv

Share: