Posle praznika o dijalogu

12:29 27. 12. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u razgovoru s predsednikom Spoljno-političkog komiteta Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom dogovoreno da se razgovori o nastavku međupartijskog dijaloga nastave posle praznika, kao i da je Parlament zainteresovan za razgovor.

"Mi smo saglasni da se nastavi međustranački dijalog, ali moramo da utvrdimo koji je format, koje su teme, dinamika, ko je predstavnik Evropskog parlamenta u tom dijalogu, rekao je Dačić za TV Pink i podsetio da je veliki broj dogovorenog u prvoj fazi dijaloga i sprovedeno.

Dačić dalje pita ko su sada sagovornici ovde - ako nije kriterijum biti u Parlamentu, da li učestvuju proevropske stranke ili ne...

"Mnogo ima detalja i lako je reći, hajde idemo u dijalog, ali ima stranaka koje ne žele dijalog ako učestvuju stranci", predočio je Dačić.

Takođe, smatra da opozicija mora između sebe da definiše šta je njen stav, navodeći da pojedini imaju pogrešnu predstavu šta se očekuje od međupartijskog dijaloga i šta bi trebalo da bude njegov rezultat.

"Možda neko očekuje da rezultat budu izbori ili formiranje neke prelazne vlade. Postoje pitanja koja nisu predmet razgovora", naglašava Dačić i dodaje da će o trajanju Vlade odlučivati parlamentarna većina. (kraj) sv/ivt/nm

 

Share: