Zaključavanje košta

12:51 06. 03. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da samo jedan dan "zaključavanja" zbog korona virusa košta zemlju 190 miliona evra, što je ogroman novac.

Vučić je, posle sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, rekao da je zato od presudnog značaja da se građani vakcinišu u što većem broju i potom revakcinišu, a vakcina će biti dovoljno.

Molim ljude da se paze dok ne prođe 15 dana od revakcinacije, ali ni tada nije isključena mogućnost zaraze.

Vučić je istakao da razume mlade ljude koji krše odluku o zabrani rada ugostitljskih objekata, jer oni "žele da žive normalan život", i dodao da je i on, kad je bio mlad, kući dolazio samo da prespava.

Ja ne mogu da osuđujem ljude koji žive život. Jasno je da su mladići i devojke veliki prenosioci, ali hajde da se stavimo u njihove cipele, konstatovao je on.

Vučić je rekao i da "uskoro dolazi vreme" da se i on vakciniše, ali da ne zna koju će vakcinu primiti, želja mu je bila kineska, ali će postupiti onako kako mu lekari predlože, koju god.

Posle sastanka sa ambasadorkom i predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u Srbiji, a kome je prisustvovao i deo ministara i direktora javnih preduzeća, Vučić je opširno izlagao i na mapama pokazivao koje sve projekte firme iz te države rade po Srbiji i šta će da počnu da izgrađuju, a najavio je da će pre kraja godine krenuti radovi na beogradskom metrou. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: