Objavićemo neke snimke

14:18 06. 03. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Odluka o snimcima na kojima se vide monstruozni zločini kriminalne grupe Veljka Belivuka, da li će biti prikazani u javnosti ili ne, biće doneta na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost večeras, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

O tome će danas razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal, oni znaju šta im je činiti, rekao je Vučić novinarima, ističući da zbog želje roditelja ubijenih mladića neće biti prikazani oni najmonstruozniji, ali da neke stvari hoće, da bi se videlo sa kakvim se zverima ima posla.

Kako je naglasio, potrebno je poslati poruku države da se nikada više ne ponove takvi monstruozni zločini, pošto se već "najavljuju mlađe ekipe koje bi da ih naslede".

Saseći ćemo krila onima koji misle da je došlo vreme za njih, da zauzmu pozicije, poručio je Vučić, koji je najavio i borbu protiv "sistemskog kriminala", onog u institucijama.

On je objasnio da to ne traje poslednjih godina nego decenijama, mehanizam je ostao isti, menjali su se samo igrači, i zato napokon treba preseći taj Gordijev čvor.

Prema mišljenju Vučića, "politički cirkuzanti" iz opozicije sada zloupotrebljavaju roditelje stradalih mladića, iako im do njih nije nimalo stalo.

Na novinarsko pitanje da uporedi objavljivanje snimaka paravojne jedinice "Škorpioni", kada likvidiraju zarobljene Bošnjake u Trnovu, Vučić je reako da su ti isti koji se sada protive i "10 dana vode kampanju" tada to podržavali. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: