EU rekla sve o sebi

21:02 26. 03. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

ŠABAC - Oni su svojim izveštajem sve sami rekli o sebi, ni reč ne moram da dodam, samo ću pročitati delove izveštaja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji i poručio da će "u slavu Srbije i inat EU" nastaviti da radi na delegitimisanju državnosti Kosova.

Vučić je novinarima na gradilištu mosta na Savi kod Šapca, pročitao delove izveštaja koji se tiču zdravstvenog sistema i naglasio da Srija ima opreme, lekova, vakcina upravo jer se nije oslanjala na EU.

Samo neka oni rade svoj posao, a mi ćemo svoj, rekao je Vučić i naglasio da su se u Evropskom parlamentu "izgubili u prostoru", jer Srbija 2021. godine nema nedostatak medicinske opreme.

Kritikuju se reči Telekoma, koji je sklopio ugovor sa firmom iz EU. Pa šta bi oni, da štite tajkunski kriminal u Srbiji, upitao je Vučić. 

Dalje, nastavio je da čita delove izveštaja, postoji zabrinutost zbog kampanje dezinformacija kako bi se delegitimisala državnost Kosova.Ponosan sam što delegitimišem nezavisnost Kosova i to ću da nastavim da radim u inat EU, a u slavu Srbije i ništa mi ne mogu, poručio je Vučić.

Na pitanje o izjavi poslanice Evropskog parlamenta Tanje Fajon koje se tiče kriminala i korupcije u Srbiji, Vučić je rekao da se Srbija bori protiv organizovanog kriminala, ali i pitanja otimanja imovine Jevrejima i spreman je da pruži doprinos kako je Fajon "ukrala" Moskovicu vilu u Sloveniji.Kako je nije sramota da to radi, upitao je on i naglasio da reaguje na izveštaj samo da bi građanima Srbije pokazao kako se neki odnose prema Srbiji, u oblastima poput zdravstva, gde nema ni trunke politike.

Kažu naš zdravstveni sistem pati od nedostatka resursa, mora da su gledali svoje dvoriše, dodao je on, podsećajući da je Srbija slala nekim zemljama donacije medicinske opreme i da u svom skladištu ima 500 respiratora. 

Vućić je rekao da je kosovski premijer Aljbin Kurti stavom o dijalogu sa Srbijom pokazao da najviše voli da razgovara sam sa sobom.Neka on gura svoje, time nam jasno pokazuju da dijalog nikad nisu ni hteli, rekao je Vučić. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: