Kupovina privremenog mira

16:38 13. 04. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da će se "vlast preigrati", ali i da opozicija mora da uradi svoj deo posla kako bi se u Srbiji dogodile promene, saopštla je Narodna stranka.

Ponoš je ocenio da je "stanje u opoziciji dobro, ali ne i dovoljno dobro" i da joj stvari neće pasti s neba, nego će morati mnogo da radi.

"Dogodiće se incident koji će izvesti ljude na ulicu. Stanje u društvu je takvo da postoji 'solidan pritisak u loncu', a vlast kupuje privremeni mir vitaminima i sa 30 evra pomoći. Važna je i uloga opozicije, a neophodna komponenta smeše za promene su talasanja unutar vlasti i tu stvari dobijaju na ubrzanju. Treći faktor je spoljni i on postaje nervozan i upozorava vlast da je dosta", rekao je Ponoš za kanal "Slavija info".

On je naveo da "varnicu koja će zapaliti smešu za promene" ne mogu da izazovu neki opozicioni lider ili partija, nego će se "incident dogoditi sam od sebe i više neće moći da se zaustavi".

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je u toku obračun unutar SNS i "podsećanje šta ko ima o kome i kakvu štetu može da napravi".

"U vezi sa velikom aferom 'Jovanjica', ne bih isključio mogućnost da je i moćan strani faktor odlučio da upozori predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako je krajnje vreme da im završi to što su se dogovorili o Kosovu i Metohiji, a ne završava. Prilično je očigledno da postoji nekoliko sinhronizovanih akcija i poruka ka vrhu vlasti – izveštaji međunarodnih udruženja i organizacija i evropskih institucija, pa i puštanje nekih afera", rekao je Ponoš.

Vučić je, ističe Ponoš, "već mnogo dao na Kosovu, od pozivnog broja do EPS" i sada je ostao potpis Srbije kojim se omogućava članstvo Prištine u UN, ali na kako je rekao "na svu sreću, on nema hrabrosti za taj potpis". (kraj) vip/and/dpv

Share: