Neće biti rata, hoću mir!

21:38 19. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, komentarišući navodini "non pejper" o podeli Bosne i Hercegovine i vojnom jačanju Srbije, da neće biti rata i da je njegova reč za to najveća garancija, da Srbiji ne treba rat s BiH, već zdrava ekonomija, ljudi i putevi.

Vučić je za sarajevsku TV Fejs rekao kako se neće dogoditi ništa od spekulacija koje prate navode o "non pejperu" koji se pripisuje slovenačkom premiejru Janezu Janši, i nekoliko puta tokom intervjua ponovio da "neće biti rata".

"Hoću mir, hoćemo mir", rekao je Vučić, a na zahtev novinara da mu to garantuje, Vučić je naglasio da je njegova reč najveća garancija i da njegova reč vredi mnogo više nego reči nekih drugih.

"Hoću da budem zapamćen kao neko ko je sačuvao mir i ko je izgradio Srbiju, ko je napravio rezultate o kojima se govori za 30, 50, za 70 godina", rekao je Vučić, naglašavajući kako da želi da bude zapamćen po dobru.

On je, tvrdeći da niti je učestvovao u kreiranju Janšinog navodnog predloga o podeli BiH niti ga je video, rekao da se neće dogoditi da Srbija prizna Kosovo i odrekne se Preševa i Bujanovca, a da dobije Republiku Srpsku.

Na zamerku da on govori jedno, a drugo srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar policije Aleksandar Vulin, Vučić je odgovorio da njih dvojica iznose svoje stavove, i da on na njih ne može da utiče. (kraj) vip/mr/nm

Share: