Bespotrebno razdvajanje izbora

13:45 01. 05. 2021. FoNet | Velimir Ilić

FRUŠKA GORA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će naredni izbori biti održani u martu ili aprilu 2022. godine, u zakonskom roku, i naglasio kako ne vidi potrebu da predsednički i parlamentarni budu razdvojeni, ali je spreman da o tome argumentovano razgovara.

"Ja ne vidim potrebu za tim, ne razumem to, ali ako čujemo valjane argumente, spreman sam da razgovaramo. Ne možete da razdvajate ono što vam po zakonu dolazi u određeno vreme", rekao je Vučić je u intervjuu za praznično izdanje "Blica".

Ocenivši da su za SNS "svi izbori teški", Vučić je prednost u Beogradu dao opoziciji, tvrdeći kako veruje da politički protivnici naprednjaka "imaju ogromnu šansu", i "da su favoriti na tim izborima", a da su šanse SNS "nevelike", ali da će se boriti.

On je, na pitanje šta bi za SNS bio dobar rezultat na predstojećim izborima, rekao da je važno pokazati šta je urađeno, a kao ilustraciju rezultata naveo obilaznicu od Pupinovog mosta ka Pančevu, batajničku petlju, nadvožnjake i obilaznicu oko Beograda, završetak Hrama Svetog Save na Vračaru, realizaciju projekta Beograd na vodi i skok životnog standarda u Beogradu, ističući da je prosečna plata 700 evra. (kraj) vip/dpv

Share: