Napredak ekonomske saradnje

14:20 03. 05. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom, kojem je uručio uskršnje čestitke za predsednika Vladimira Putina i patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila i zamolio ga prenese iskrene želje za mir, dobro zdravlje i svaki napredak.

Vučić je zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji tokom pandemije, konstatujući da će proizvodnja ruske vakcine "Sputnjik V" doprineti da se obezbedi nastavak imunizacije stanovništva i u narednom periodu.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje dve zemlje i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku, i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku Srbije, kao i kvalitetu života građana.

Predsednik Srbije i ambasador Rusije razgovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o regionalnim pitanjima, pri čemu su se saglasili da su politika mira, saradnje i očuvanja stabilnosti od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana. (kraj) vbr/nm

Share: