Trećina Beograđana za promene

20:24 05. 05. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Opozicija ima najveće šanse za uspeh u Beogradu, u kojem je SNS slabija bar 10 odsto u odnosu na ostatak Srbije, rekao je za Nova.rs urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović i naveo da je aketa pokazala da ostanak naprednjaka na vlasti u glavnom gradu podržava 39,2 odsto, a 37,2 odsto birača je za promene.

Istraživanje Nove srpske političke misli rađeno je početkom aprila na uzorku od 900 ispitanika, a Vukadinović navodi da je reč o telefonskoj anketi koja je uvek pomalo "nagnuta" populaciji koja glasa za vlast.

On za Nova.rs kaže da rezultati pokazuju da je opozicija u Beogradu najbliža uspehu, gde je razlika između vlasti i opozicionih stranaka najmanja.

"Kada kažem vlast, mislim na stranke vladajuće koalicije. U zavisnosti od pitanja ta razlika varira između dva i osam odsto u korist vlasti", navodi Vukadinović.

Tako, na pitanje da li ste za to da u Beogradu ostane sadašnja vlast i koalicija oko SNS, 39,2 dosto ispitanika je reklo da je bolje da se vlast u glavnom gradu ne menja, dok je 37,2 odsto građana za to da dođe do promene. Ostali su neopredeljeni ili uzdržani. (kraj) is/dpv

Share: