Brzo ujedinjenje sa Šapićem

21:15 05. 05. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na sednici Predsedništva stranke predložio ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom (SPAS) Aleksandra Šapića.

Predsedništvo je taj predlog jednoglasno prihvatilo.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS, rekao da će biti formirana radna grupa koja će početi razgovore sa SPAS oko ujedinjenja u jednu političku stranku i naveo da će sutra uputiti poziv Šapiću na razgovore i da će on prisustvovati prvom sastanku.

"Verujem da u narednih meseca dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju", rekao je Vučić.

On je naveo da ne žele da budu podeljeni na 500 grupa, već gledaju da odgovornim i ozbiljnim pristupom pokušaju da pokažu ljudima snagu jedne političke opcije.

Dodao je da time šire front slobodarske, nezavisne i suverene Srbije, i front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih, ozbiljnih i temeljnih promena u našem društvu, snaga koje mogu da pobede za budućnost Srbije i nastave rast i ekonomski prosperitet.

Vučić je rekao da su na sednici Predsedništva razgovarali o predstojećem dijalogu u Briselu i naveo da očekuje da će on biti nastavljen sredinom ili krajem juna.Istakao je da će biti mnogo važnih sastanaka u narednom periodu, da će na neke ići on, a na neke premijerka Ana Brnabić, kao i da će uskoro imati sastanak sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu.

Kazao je da je dobio izuzetno pismo od predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koje se tiče njegove poslednje posete i njihovog dogovora o izuzetno važnom projektu za Srbiju, a to je pruga Beograd-Niš, Niš-granica sa Severnom Makedonijom i zahvalio joj na pismu. (kraj) is/lč/dpv

Share: