Prijave zbog gasovoda

11:11 20. 07. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je da je ta partija podnela krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i osnivača "Milenijum tima" Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka, zbog malverzacija s izgradnjom infrastrukture za gasovod vredne oko 75 miliona evra. Prijava je podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog zloupotrebe službenog položaja.

Jeremić podseća da je, iako je postupak javne nabavke obustavljen odlukom od 4. juna, ona ipak nastavljena, i da je 14. juna sačinjen zapisnik o otvaranju ponuda u pregovaračkom postupku, bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda!

Predsednik NS pita nadležne da li je taj posao dobio "Milenijum tim" koji je dao gotovo istu ponudu, kolika je i vrednost radova, oko 75 miliona evra; smatra da su materijale dobili od nekoga ko radi u javnoj upravi.

Podsećajući da je "Milenijum tim" podneo mnogo tužbi protiv medija i članova Narodne stranke tražeći odštetu od po 100 000 evra - koju su u međuvremenu smanjili na 100 evra "jer im je neko dojavio da su u Briselu već obavešteni o tim slučajevima". (kraj) lj/and/nm

Share: