Vučić s Misijom MMF

11:36 22. 10. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - U prvoj polovini godine ostvaren je rast BDP od 7,6 odsto zahvaljujući rezultatima ostvarenim u svim sektorima, posebno industrijskoj proizvodnji, građevinarstvu i uslužnom sektoru, konstatovano je danas sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Povoljni uslovi na tržištu rada i rast realnih zarada od 6,2 odsto uticali su na povećanje privatne potrošnje, što se, takođe, odrazilo na privredni rast u ovom periodu. Projekcija za 2021. godinu revidirana je sa 6,0 odsto na 7,0 odsto zbog povoljnih kretanja u pomenutim oblastima. Ovakav rast BDP omogućiće povećanje plata i penzija i u sledećoj godini, u skladu sa zadatim fiskalnim okvirima, navodic se u saopštenju iz Vučićevog kabineta.


Povoljni ekonomski trendovi tokom jula i avgusta ukazuju na to da ćemo tokom trećeg kvartala ostvariti rast BDP od oko 7,0 odsto, što je iznad naših očekivanja, istakao je Vučić i dodao da će polovina privrednog rasta u celoj 2021. godini biti rezultat povećanja fiksnih investicija, a zatim i lične potrošnje. (kraj) vip/dal/dj

Share: