Vučić "bacio kosku"

22:14 12. 12. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - "Nastavlja se protest, nastavljau se blokade, mi naš problem nismo rešili", rekao je jedan od vođa Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić narodu "bacio kosku" povlačenjem i izmenom spornih zakona.

"Ostaje stari Zakon o eksproprijaciji i ostaje nedefinisani Zakon o referendumu, gde jednopartijska Skupština može da postavi bilo koje pitanje, a pitanje za svakog građanina zašto je izašao na ulicu nije samo 'Rio Tinto', jer ima na stotine ekoloških katastrofa", rekao je Jovanović u "Utisku nedelje", ocenivši da se nezadovoljstvo građana ogleda i u poniženju koje trpe i da je "pukao čir" nezadovoljstva, što je ljude izvelo na ulice.

Jovanović je pozvao direktorku "Rio Tinta" da javno objasni "zašto je dobro" da se narod seli sa svojih imanja. Insistira da svi učesnici i organizarori protesta, svi aktivisti, glumci, profesori, studenti, srednjokošlci, bez obzira na stranačke i bilo kakve druge razlike, stanu iza tih zahetva.

"Jedino tako, ako smo svi zajedno, može da uspe, da sklonimo najveće zagađivače i da proteramo 'Rio Tinto'", poručuje Aleksandar Jovanović Ćuta. (kraj) vip/nm

Share: