Odluka o Ponošu do sutra

12:39 29. 01. 2022. FoNet | Darko Radović

KRAGUJEVAC - Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavIo je da bi penzionisani general Zdravko Ponoš mogao da bude zajednički kandidat kolicije koju predvode Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS) i DS.

Komentarišući izjavu Vuka Jeremića da su ta istraživanja pokazala da postoje dva kandidata s većim rejtinzima od Zdravka Ponoša i i Miroslava Aleksića, kaže da je jedan od njih profesor Miodrag Zec, koga je on predložio kao kandidata, a da je drugi takođe nestranačka ličnost, ali ne želi da pominje njegovo ime s obzirom na to da je odustao od kandidature.

Lutovac je za portal "Glas Šumadije" istakao da je istraživanje pokazalo da profesor Vladeta Janković ima apsolutno najbolji rejting od svih testiranih kandidata, ali je sam odbio takvu mogućnost jer ne vidi sebe u kampanji za predsednika.

On je rekao da su pojedine članice Koalicije već podržale Ponoševu kandidaturu, i da se u NS-u i DS-u o tome još razgovara, ali da očekuje da će i oni saopštiti svoje odluke već danas ili sutra. (kraj) dar/bv/nm

Share: